Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.

15
okt

0

Gratis Ontwikkeladvies bij het Waterink Instituut vanaf 1 december 2020

Hoe kom je sterker uit de crisis? Een Ontwikkeladvies geeft je inzicht in je kwaliteiten, zodat je deze beter kunt inzetten en je loopbaan ook in deze tijd doelbewust richting kunt geven.

Er zijn veel werknemers en ZZP’ers die door de corona crisis worden geraakt. Hun werk is veranderd, verdwenen of verminderd. Maar ook bij anderen leven vragen als hoe kan ik toewerken naar een toekomstbestendige loopbaan? Of welk werk past nu echt bij mij?

Speciaal voor hen heeft het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid het programma NL leert door ontwikkeld. Het bestaat uit ontwikkeladviezen en om- en bijscholing. Het idee is dat je na een ontwikkeladvies nog een gerichte om- of bijscholing kunt volgen.

In augustus bleek de vraag naar deze ontwikkeladviezen zo groot te zijn dat de subsidie na een maand op was. Gelukkig is er per 1 december 2020 opnieuw geld vrijgemaakt voor 50.000 ontwikkeladviezen. Hier vind je alle informatie over de regeling. 

Heel concreet bestaat de regeling uit een arbeidsmarktscan en vier uur loopbaancoaching. Doel ervan is mensen te stimuleren in het zoeken naar werk of het volgen van een opleiding die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Het Waterink Instituut is een gerenommeerd adviesbureau- als het gaat om studiekeuze en loopbaanvragen.  Wij hebben vorig jaar veel positieve ervaring opgedaan met het 45+ Ontwikkeladvies (een soortgelijke regeling, maar alleen voor mensen ouder dan 45 jaar en met betaald werk).

Onze aanpak onderscheidt zich van andere aanbieders omdat wij alles in één werkdag aanpakken. Dus geen langlopende trajecten met meerdere afspraken. Ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan een intensieve aanpak, mensen die niet zo vaak vrij kunnen nemen van hun werk en mensen die van ver moet komen.

Iedereen in de leeftijdscategorie tussen 18 en 66 jaar en met een relatie tot de arbeidsmarkt kan gebruik maken van deze regeling. Dit kunnen zijn werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden. Wegens de grote belangstelling hebben we veel mensen moeten teleurstellen. Daarom bieden we nu de mogelijkheid om alvast een afspraak in te plannen vanaf 1 december 2020.

Let op: De limiet voor Gratis Ontwikkeladvies is per 2/12 bereikt! Inschrijven is niet meer mogelijk.

Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale ontwikkeladvies pagina: