In deze tijd, waarin we afstand moeten houden vanwege het coronavirus, hebben wij een online studiekeuzeonderzoek ontwikkeld. We deden dat al incidenteel voor mensen in het buitenland, maar nu lijkt het verstandig om het aan te bieden aan iedereen die liever niet wil reizen of thuis moet blijven.

Hoe gaat het online studiekeuzeonderzoek in zijn werk?

Het interview. We beginnen met een interview van een half uur in een videogesprek via Zoom. We verkennen jouw specifieke vraag of vragen, de vakken die je leuk vindt op school (of juist niet leuk vindt), de studies of richtingen waar je zelf al naar hebt gekeken en nog veel meer.

Het testonderzoek. Daarna ga je aan de slag met de tests. Er zijn drie soorten tests: Capaciteitentests, persoonlijkheidstests en motivatie- of interessetests. Al deze tests zijn nodig om jou een goed studiekeuzeadvies te geven. In totaal ben je hier ongeveer 4 uur mee bezig. Natuurlijk kun je tussendoor pauzeren, maar het vraagt wel de nodige zelfdiscipline. Sommige mensen werken het liefst zelfstandig. Zij nemen uit zichzelf contact op als ze klaar zijn met een test of een vraag hebben. Anderen hebben zo nu en dan hulp nodig bij de tests, omdat ze bijvoorbeeld een vraag over de instructie hebben (die je bij elke test krijgt), een woord niet kennen of snel afgeleid zijn. Om die redenen kunnen we natuurlijk ook het Zoomprogramma aan laten staan, terwijl je de tests maakt. Je kunt dan met ons chatten of bellen, we kunnen overleg hebben indien nodig en wij kunnen je de links en inlogcodes geven voor de volgende tests. We kunnen dan video ook gewoon laten aanstaan, terwijl wij ook aan het werk gaan achter de computer. We maken hier ter plekke samen afspraken over.

Het adviesgesprek. Nadat je klaar bent met het maken van de tests kun je een korte pauze nemen, waarin wij alle testresultaten analyseren en klaarzetten. Daarna nodigen wij jou en (als dat afgesproken is) je ouders uit om deel te nemen aan een videogesprek. Jullie hoeven daarvoor niet op dezelfde locatie te zijn. Alle deelnemers bellen in via de computer, tablet of telefoon, zie daarvoor ook de technische voorwaarden. In dit adviesgesprek worden de resultaten besproken en het studieadvies gegeven. Het adviesgesprek duurt gemiddeld ongeveer drie kwartier. In de dagen daarna schrijven wij het rapport, waarin je de resultaten en het advies rustig kunt nalezen. Dit rapport krijgen je, beveiligd, over de mail toegestuurd.

Onze eerste ervaringen zijn positief. We merken dat de communicatie eigenlijk net zo goed verloopt als in een gewoon gesprek. Er is zelfs wat meer focus. Soms gaat het wat onhandig, omdat we het computerprogramma nog niet zo goed kennen, maar daar komen we altijd wel uit. En het is ook leuk om steeds even contact te hebben bij het maken van de tests.

Technische voorwaarden:
De communicatie vindt plaats via het programma Zoom. Wij nodigen je uit voor een videogesprek en ook je ouders zullen apart uitgenodigd worden voor het adviesgesprek later die dag. Je moet toegang tot internet hebben. Een computer met een webcam en audiokaart heeft de voorkeur boven een telefoon of tablet, omdat je op de computer ook de tests maakt. Het is plezierig om een goed scherm te hebben waaraan je kunt werken. Voor het maken van de tests sturen we je linkjes toe. Dat kan per mail of via Zoom.

Published On: juni 20th, 2021 / Categories: Studiekeuze /

Heeft u nog vragen, leg dan uw vraag voor aan één van onze deskundigen via onderstaand contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Wanneer u een afspraak wil maken kan dat ook via onderstaand formulier. Wij bellen u terug en bepalen in overleg de datum van het onderzoek.
Op maandag t/m vrijdag kunt u ons van 9.00 – 17.00 uur bereiken onder telefoonnummer 020-6739060.
U kunt ons ook mailen: administratie@waterinkinstituut.nl

Team Waterink Instituut

    Naam:

    Woonplaats:

    Telefoonnummer:

    E-mailadres:

    Uw vraag:

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen?

    Wilt u uw kind helpen met zijn of haar studiekeuze. Download onze tips hoe u uw kind het beste kan helpen.

    Add notice about your Privacy Policy here.