Ga je binnenkort naar de open dagen? Bereid je goed voor en doe een studiekeuzeonderzoek. 
Gratis-loopbaanadvies-voor-45-plussers-waterink-instituut-4

Tot januari 2020 kun je bij het Waterink Instituut terecht voor een gratis ontwikkeladvies over jouw loopbaan.

✅ Voor iedereen van 45+  die minimaal 12 uur per week werkzaam is
✅ Gratis door de tijdelijke subsidie
✅ Een beter beeld wat je ècht wil en kan
✅ Meer zicht en grip op de toekomst
✅ Binnen een dag professioneel advies waar je echt iets aan hebt

Voor Wie?

Alle 45-plussers die minimaal 12 uur per week werkzaam zijn (in loondienst, als ambtenaar of als ZZP-er) komen voor deze subsidieregeling in aanmerking.

Werkenden die werkloos zijn, wegens ziekte op dit moment niet kunnen werken of waarvoor een ontslag- dan wel reorganisatieregeling van kracht is, kunnen geen gebruik maken van deze regeling.

Hier kun je de Brochure ontwikkeladvies Werkenden downloaden.

Als je aan de voorwaarden voor de subsidieregeling voldoet, kun je je hier aanmelden. Wij zorgen voor de afhandeling.

Kom je niet in aanmerking voor de subsidieregeling? Dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht voor een regulier loopbaan- of beroepskeuzeonderzoek. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Waarom een Ontwikkeladvies?

Omdat de arbeidsmarkt voor vijftigplussers lastig is, heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een actieplan ontwikkeld: Perspectief voor Vijftigplussers. Onderdeel daarvan is de subsidieregeling voor een 45-plus Ontwikkeladvies, waarmee 45-plussers worden gestimuleerd om de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het resultaat van zo’n advies kan bijvoorbeeld zijn dat je besluit een opleiding te volgen, je meer te gaan richten op werkzaamheden die je voldoening geven, of een loopbaanswitch te overwegen.

Het Ontwikkeladvies geeft je inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties, belangstelling en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het resultaat is een persoonlijk ontwikkelplan, waarin staat beschreven wat voor acties je gaat ondernemen om je mogelijkheden te vergroten om met plezier aan het werk te blijven tot het pensioen. Het Ontwikkeladvies draagt daarmee bij aan een goede voorbereiding op de laatste fase van je loopbaan.

Echt kosteloos?

Voor werkenden die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan het 45-plussers Ontwikkeladvies is het advies gratis. Het Rijk verstrekt de subsidie die door de uitvoerende loopbaanadviseur wordt aangevraagd. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Als je je via bovenstaande link aanmeldt, nemen wij telefonisch contact op voor het maken van een afspraak.

Wat houdt een Ontwikkeladvies bij Waterink Instituut in?

Een 45-plus Ontwikkeladvies bij Waterink Instituut omvat een uitgebreid intakegesprek, een loopbaanscan en aansluitend een adviesgesprek. Alles vindt plaats op dezelfde dag en zo’n onderzoek neemt dan ook een volle dag in beslag.

Gedurende het intakegesprek wordt een online intake-vragenlijst ingevuld die ingaat op je persoonlijke omstandigheden en een beeld geeft over je arbeidsmarktpositie. De loopbaanscan bestaat uit motivatie- en persoonlijkheidsvragenlijsten en interessevragenlijsten. Daaruit komt een beeld naar voren van je kwaliteiten en affiniteiten, competenties en je ontwikkelpunten. Deze uitkomsten worden zorgvuldig met je besproken, waarna er conclusies worden getrokken voor de nabije toekomst. Deze worden geconcretiseerd in een actieplan, zodat je er zelf verder mee kunt. Er is gedurende de dag voorzien in totaal 4 uur coaching door onze ervaren loopbaanadviseurs.

Wat levert het je op?

Na afloop van de dag ga je naar huis met een vergroot inzicht in je motivatie, kwaliteiten en mogelijkheden. Je ontvangt een uitgebreide rapportage van de tests die je gemaakt hebt, een samenvatting van de belangrijkste conclusies en een concreet actieplan waar je je volgende loopbaanstap op kunt baseren.

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je onderstaand formulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. We zijn tijdens kantoortijden te bereiken.

Bent u werkgever?

Wanneer u werkgever bent, kunt u het 45-plus Ontwikkeladvies onder de aandacht brengen van uw medewerkers die voldoen aan de voorwaarden. Uw medewerker kan zichzelf aanmelden en hoeft u daar verder niet van op de hoogte te houden. Voordeel voor u is dat medewerkers zich bewuster worden van hun kwaliteiten en mogelijkheden en tijdig gaan nadenken over hun duurzame inzetbaarheid in uw bedrijf of daarbuiten. Dit komt ook ten goede aan de arbeidssatisfactie en vitaliteit op de werkvloer.

 

Meld je nu aan

 

 

Veel gestelde vragen

Ik ben niet op zoek naar ander werk, is dit ontwikkelonderzoek dan toch interessant voor mij?
Moet ik mijn werkgever op de hoogte stellen van mijn deelname aan het ontwikkeltraject?
Waarom duurt het ontwikkeltraject bij Waterink Instituut maar één dag?
Moet ik zelf nog iets doen om voor subsidie in aanmerking te komen?
Ik werk als vrijwilliger, kom ik dan ook in aanmerking voor dit ontwikkeladvies?
Zijn er voor mij nog extra kosten aan verbonden?
Ik zou best een opleiding willen volgen, adviseren jullie daar ook in?
Word ik begeleid in mijn oriëntatie op de arbeidsmarkt?