Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.
Gratis-loopbaanadvies-voor-45-plussers-waterink-instituut-4

Bij het Waterink Instituut kun je terecht voor een ontwikkeladvies over jouw loopbaan.
Ook voor 45+’ers is er nu de nieuwe regeling: Gratis Ontwikkeladvies

 

In het kader van de regeling Nederland leert door, anders dan bij de 45+regeling, komt nu iedereen vanaf 18 tot 66 jaar die een relatie heeft met de arbeidsmarkt in aanmerking voor een gesubsidieerd Ontwikkeladvies, ook als je even geen werk hebt.

✅ Een beter beeld wat je ècht wil en kan
✅ Meer zicht en grip op de toekomst
✅ Binnen een dag professioneel advies waar je echt iets aan hebt

Waarom een Ontwikkeladvies?

Het Ontwikkeladvies geeft je inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties, belangstelling en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het resultaat is een persoonlijk ontwikkelplan, waarin staat beschreven wat voor acties je gaat ondernemen om je mogelijkheden te vergroten om met plezier aan het werk te blijven tot het pensioen. Het Ontwikkeladvies draagt daarmee bij aan een goede voorbereiding op de volgende fase van je loopbaan.

Wat houdt een Ontwikkeladvies bij Waterink Instituut in?

Onze aanpak onderscheidt zich van die van andere aanbieders doordat wij alles in één dag doen. Dat wil zeggen geen langlopende, tijdrovende trajecten, maar een vlotte analyse en concreet advies in één dag. Na één dag ontvang je een advies op schrift.
Een arbeidsmarktscan maakt onderdeel uit van het programma. Met behulp van een arbeidsmarktscan bekijken we je kansen op de huidige arbeidsmarkt.
Als je in verband met corona liever thuis blijft, kun je het Ontwikkeladvies ook online doen.

Wat levert het je op?

Na afloop van de dag ga je naar huis met een vergroot inzicht in je motivatie, kwaliteiten en mogelijkheden. Je ontvangt een uitgebreide rapportage van de tests die je gemaakt hebt, een samenvatting van de belangrijkste conclusies en een concreet actieplan waar je je volgende loopbaanstap op kunt baseren.

Op 1 december is het ontwikkeladviesportaal voor de tijdelijke subsidieregeling NL leert door Ontwikkeladvies geopend, met ruimte voor 55.000 ontwikkeladviestrajecten. Echter, binnen een dag was dit budget al vergeven. De limiet is bereikt en je kunt je hiervoor voorlopig niet meer aanmelden.

Wel bieden we nog betaald beroepskeuzeadvies, loopbaanadvies en loopbaan-coaching aan, soms zijn er mogelijkheden dat de werkgever betaald.

Voor onze andere dienstverlening rond loopbaanbegeleiding, kun jij je hier oriënteren.
Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. We zijn tijdens kantoortijden te bereiken.