Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.

Deskundig studiekeuze onderzoek

VOOR WIE GRAAG DOELGERICHT NAAR DE OPEN DAGEN GAAT

✅ Voor kinderen die het eindexamen ingaan en nog niet weten wat ze gaan doen
✅ Voor ouders en kinderen die een beter beeld wensen van wat het kind ècht wil en kan
✅ Voor wie meer zicht en grip op zijn of haar toekomst wil krijgen
✅ Al meer dan duizend tevreden deelnemers met een gedegen studiekeuzeadvies

Voor Wie?

Voor kinderen die zich richten op hun eindexamen en die nog niet weten wat ze willen gaan studeren. Voor als je van plan bent open dagen van opleidingen te bezoeken en dit op een effectieve manier wilt doen.

Waarom een studiekeuzeonderzoek?

Een studiekeuzeonderzoek kan dan uitkomst bieden. Een studiekeuzeonderzoek geeft helderheid en inzicht in capaciteiten, eigenschappen en interesses. Het geeft richting aan het studiezoekproces en biedt daarmee houvast bij het inplannen van de open dagen. Kinderen kunnen zich vervolgens meer richten op hun eindexamen, vaak met meer motivatie omdat een vervolgstudie voor ze gaat leven.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een studiekeuzeonderzoek bedragen 903,- (incl. btw).

Indien uw kind de juiste keuze maakt, kan dit uiteindelijk heel veel geld besparen. Zo’n 20 tot 30 % van de eerstejaars stopt al vrij snel met de opleiding. Een studiekeuzeonderzoek kan dit voorkomen, doordat uw kind een beter beeld heeft van wat hij of zij wil, zodat er meer vertrouwen is in de eigen keuze.

Wat houdt een studieonderzoek bij Waterink Instituut in?

Een studiekeuzeonderzoek bij het Waterink Instituut omvat een uitgebreid psychologisch onderzoek, met behulp van vragenlijsten gericht op het in kaart brengen van capaciteiten, interesses en persoonlijkheid. Ook studievaardigheden, drive en prestatiemotivatie worden in kaart gebracht. Dit levert waardevolle informatie op, op basis waarvan een concreet advies wordt geformuleerd. Aan het begin van de dag vindt een intakegesprek plaats, zodat er een goed beeld ontstaat van de deelnemer en diens keuzes tot nu toe. Aan het eind van de dag vindt het adviesgesprek plaats, waarbij de ouders van harte uitgenodigd zijn. Enkele dagen later volgt een schriftelijke rapportage.

Aanmelden of extra informatie?

Klik hier voor extra informatie over studiekeuzeadvies bij het Waterink Instituut en meld uw kind aan.
Bekijk hier de beoordelingen via Google (popup link nieuw venster).

Meld je nu aan