Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.

04
sep

0
welke-studie-moet-ik-kiezen-waterink-instituut

Welke studie moet ik kiezen? Bezoek de open dagen.

Zit je in 4 HAVO of in 5 VWO en vraag je jezelf af, welke studie moet ik kiezen? Dan is deze periode, vlak na de zomervakantie, hèt moment om een planning te maken voor het bezoeken van open dagen op hogescholen of universiteiten. Juist in de klas vóór de eindexamenklas is het van belang om je alvast te oriënteren op wat studies inhouden, maar ook om sfeer proeven in verschillende studentensteden. Door op tijd te beginnen, bied je jezelf de kans om in de volgende serie open dagen meer verdieping in je zoektocht aan te brengen. Bijvoorbeeld door een meeloopdag mee te maken, waardoor je meer ‘inside-information’ krijgt over een studie. Naast het feit dat het sowieso handig is om meerdere rondes aan open dagen mee te maken, is het helemaal noodzakelijk om vroeg te starten met je oriëntatie als je een studie met een numerus fixus en een vervoegde inschrijvingsdatum gaat kiezen. Het is immers zo 15 januari! (de deadline voor inschrijven voor de meeste numerus fixus-opleidingen).

Bezoek meerdere open dagen om een juiste studie te kiezen

De eerst komende open dagen zijn in oktober en november 2017. Op  de website Studiekeuze123 staat een overzicht van de meeste open dagen. Maak handig gebruik van de mogelijkheden om te filteren op bijvoorbeeld studieniveau of stad, maar je kunt ook zoeken op de fase waarin jij je bevindt: oriënteren, verkennen, verdiepen of knoop doorhakken. Voorkom teleurstelling en wacht niet te lang met het inschrijven voor een open dag, zodat je zeker weet dat er nog plaats is bij de voorlichting van je keuze.

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag.

Heb je nog geen enkel idee in welke hoek je het moet zoeken qua vervolgstudie? Dan is het wellicht zinvol om snel een afspraak te maken voor een studiekeuzeonderzoek. Een onderzoek bij het Waterink Instituut geeft je niet alleen meer inzicht in jezelf en je kwaliteiten en talenten, maar helpt je ook meer focus aan te brengen in het soort studies dat bij je past, waardoor je gerichter en met meer ‘bagage’ de open dagen in kunt gaan. Bovendien krijg je altijd heel concreet een aantal studies in overweging om verder te verkennen.

 

Wij wensen je een ‘vliegende start’ in het nieuwe schooljaar. En voor meer informatie over een studiekeuzeonderzoek bekijk onze studiekeuze pagina.

No Comments

Reply