Coaching

Coaching kan op verschillende momenten in je leven van toegevoegde waarde zijn. Zo kun je behoefte hebben aan een sparring partner of een onafhankelijke professional die je advies geeft. Je kunt bijvoorbeeld vastgelopen zijn in je werk en je afvragen waarom je niet verder komt. Of je merkt dat je bepaalde situaties lastig vindt om te hanteren en dat je steeds in dezelfde valkuilen stapt. Wat je vraag ook is, jouw verhaal en datgene wat je graag wilt ontwikkelen staat bij het Waterink Instituut centraal.

Niet alle masters zijn toegankelijk na je bachelor. Met een masterkeuzeonderzoek brengen wij de beste opties in kaart.

Coaching: Zo werkt het!

Bekijk hier de stappen die je doorloopt tijdens een coaching traject.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt jouw situatie besproken en wordt een duidelijke coachingsvraag geformuleerd. Er wordt een afspraak gemaakt over het aantal bijeenkomsten, wat de uitkomst moet zijn en welke kosten ermee gemoeid zijn.

Coaching

Het is afhankelijk van je coachingsvraag hoe de gesprekken er concreet uitzien. In de coaching maken we gebruik van verschillende methodieken, zoals psychometrische instrumenten, RET en speelse of praktische oefeningen.

Resultaat

Na de coaching is het inzicht in jezelf versterkt en geef je met vertrouwen sturing aan je leven.

Onze coaching aanpak is persoonlijk en oplossingsgericht. Jouw verhaal en datgene wat je wilt ontwikkelen staat centraal. Daarvoor gaat je coach met jou op oprechte, speelse en respectvolle wijze de dialoog aan. Zo krijg je zicht op je ‘blinde vlekken’ en kwaliteiten. Je ontwikkelt je eigen oplossingsstijl.

Coaching: Voor wie is het bedoeld?

Coaching is zinvol bij vragen die minder gericht zijn op het ‘wat?’ en meer op ‘hoe pak ik het aan?’. In aanvulling op een loopbaanonderzoek kan het zinvol zijn om een aantal coaching gesprekken af te spreken. De nadruk ligt dan op hoe jij je kansen bij sollicitaties kunt vergroten.

Coaching is ook zinvol wanneer je merkt dat je in je werk aanloopt tegen gedrag dat niet effectief is, maar waar je vanuit jezelf maar weinig aan kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van uitstelgedrag, van autoriteiten die je niet waarderen of van medewerkers die niet willen meewerken. Het kan dan zinvol zijn je eigen gedrag te onderzoeken, zodat jij je bewuster wordt van onderliggende motieven en psychologische dynamieken. Wanneer je deze beter in beeld krijgt, kun je ook veel doelgerichter je aanpak wijzigen. Je leert afstand te nemen van oude gewoonten en nieuwe wegen in te slaan.

Een studiekeuzeonderzoek geeft inzicht in studies die passen bij jouw kwaliteiten en interesses. Bezoek daarna doelgericht de open dagen en maak je keuze.

Heeft u nog vragen, bel ons van 9-5 op werkdagen.

Team Waterink Instituut

4,8

van 5 sterren

op basis van 42 beoordelingen in Google. Onze studenten zijn erg tevreden over het keuzetraject.

#1

studiekeuzeadviesbureau

één van de langst bestaande studiekeuzeadviesbureau ’s in Nederland

2000+

Studenten

geholpen bij het maken van de juiste keuze.

Met behulp van coaching word jij je bewust van je kwaliteiten, je valkuilen en je belemmeringen. We helpen je je kwaliteiten effectiever in te zetten.

“Ik vond het een super dag, heb veel handvatten en inzichten gekregen hoe verder en vooral anders te solliciteren in het kader van een andere richting op met de kennis en de ervaring die je hebt. Een aanrader, niet twijfelen, DOEN! ”

Veel gestelde vragen

Kan ik ook via mijn werk coaching volgen bij Waterink Instituut2022-07-30T15:17:40+00:00

U kunt ook via uw werk een coachingtraject afspreken. In dat geval wordt er in overleg met de werkgever een offerte opgemaakt. Het tarief voor coaching via de werkgever ligt hoger dan dat voor een particulier traject. Dit omdat er een offerte moet worden opgemaakt en het administratieve proces vaak meer voeten in aarde heeft. Daarnaast is er in overleg met de client periodiek contact met de opdrachtgever.

Hoe wordt coaching gefactureerd?2022-07-30T15:18:07+00:00

Facturering voor coaching vindt plaats op maandelijkse basis.

Kan coaching ook online plaatsvinden?2022-07-30T15:18:40+00:00

Coaching kan ook online plaatsvinden, maar een persoonlijke kennismaking is wel essentieel.

Wie is mijn coach?2022-07-30T15:19:05+00:00

De psychologen van Waterink Instituut zijn allemaal gecertificeerd Loopbaancoaches Noloc (link: www.noloc.nl ) Daarmee voldoen zij aan de kwaliteitseisen om deze titel te mogen dragen en committeren zij zich aan voortdurende bijscholing.

Vragen?
Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.

Team Waterink Instituut

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden