Waterink Instituut Amsterdam

Eén van de langst bestaande studiekeuzeadviesbureau ’s in Nederland.

Focus op kwaliteiten van mensen

Waterink Instituut Amsterdam heeft de focus op kwaliteiten van mensen. Ieder mens heeft unieke kwaliteiten waarmee hij of zij zich kan onderscheiden. Inzetten op die kwaliteiten maakt dat je voldoening haalt uit je werk en dat je de werkplek vindt die bij je past.

De geschiedenis van Waterink Instituut

Het Waterink Instituut is één van de langst bestaande studiekeuzeadviesbureau ’s in Nederland. In het stukje over onze ontstaansgeschiedenis hieronder, kun je alles terugvinden over de ontwikkeling van het bureau zelf. In de loop der tijd is er echter meer veranderd dan alleen de vorm en naam van het Instituut. Zo kijken we tegenwoordig heel anders aan tegen onderzoeks- en testsituaties. Het is een stuk minder formeel geworden, maar zeker niet minder professioneel! In het stukje over ‘werkwijze’, kun je alles lezen over de manier waarop wij onderzoek doen.

Sinds 2016 is het Waterink Instituut in handen van drie assessmentpsychologen, met veel ervaring in het testen van mensen voor functies en loopbanen bij bedrijven en instellingen in Nederland. Die kennis en ervaring zetten wij natuurlijk ook in om tot goed en eigentijds advies te komen. Het doel van ons bureau is dan ook onveranderd gebleven: het geven van goed en gefundeerd studie-, beroeps- en loopbaan advies.

Waterink-instituut-kantoor
Een studiekeuzeonderzoek geeft inzicht in studies die passen bij jouw kwaliteiten en interesses. Bezoek daarna doelgericht de open dagen en maak je keuze.

Werkwijze

Een onderzoek duurt één werkdag. Deze werkwijze is mogelijk omdat we in een kleinschalige setting werken en onze cliënten alle aandacht kunnen geven die nodig is om tot een optimaal resultaat te komen. Onze psychologen doen dagelijks maximaal twee onderzoeken. Ze zijn hierdoor in staat om de vorderingen van hun cliënten voortdurend in het oog te houden, het testprogramma indien nodig te wijzigen en aanvullend onderzoek te verrichten.

Het team

Onze studiekeuzeadviseurs hebben allemaal jarenlang ervaring opgedaan met het beoordelen van de geschiktheid van mensen voor studies, werk en organisaties. Door regelmatig de open dagen van allerlei opleiders te bezoeken zijn onze studiekeuzeadviseurs ook goed op de hoogte van wat de verschillende opleidingen inhouden. Zij zijn bovendien dagelijks in gesprek met mensen die werken of studeren in een bepaalde richting. Al die kennis en kunde zetten zij graag in om jou verder te helpen met je studie- of loopbaankeuze.

Maaike Hüsken
Maaike Hüsken
“Kijken naar de kwaliteiten van mensen en hoe ze zich kunnen ontwikkelen is mijn interessegebied, daar hoort ook bij zoveel mogelijk aansluiten bij wat je motiveert in het leven. Daarom adviseer ik graag mensen met vragen over hun loopbaan en mensen die zich verder willen ontwikkelen”.
Noëlle Widdershoven
Noëlle Widdershoven
“Kijken naar de mogelijkheden en persoonlijke aandacht voor de deelnemers, is wat mij in het werk van studiekeuze- en loopbaanadviseur aanspreekt. Samen met jou onderzoek ik wat jouw kwaliteiten en affiniteiten zijn en welke richting daar het beste bij aansluit”.
Linda van Hummel
Linda van Hummel
“Mijn doel is mensen helpen om hun loopbaan vorm te geven zodat ze succesvol kunnen zijn en voldoening uit hun werk halen. Samen met jou ga ik op zoek naar wat past bij jou en waar jij je kwaliteiten optimaal in kunt zetten”.
Kees van Dijk
Kees van Dijk
“Als test assistent help ik mensen door het taaie deel van de dag: het maken van de tests. De kroon op het werk is altijd wanneer iemand met een goed advies ’s middags ons pand verlaat. Gelukkig gebeurt dat vaak.”