Online onderzoek

Er kunnen natuurlijk altijd redenen zijn waarom je liever niet naar Amsterdam wilt of kunt reizen voor een onderzoek op onze locatie. Een online aanpak verschilt qua inhoud niet van een reguliere studiekeuze-, masterkeuze- of loopbaanonderzoek.

De werkwijze is wel iets anders: zo vinden het interview en het nagesprek en/ of adviesgesprek online plaats. Ook de uitleg en begeleiding bij de tests op de onderzoeksdag gaat online.

Wij sturen je vooraf een mail met daarin een link naar de online video-ontmoeting.

Voor een online onderzoek heb je een computer met een webcam en audiokaart nodig, een telefoon of tablet voldoet niet. Het is belangrijk om een goed scherm te hebben waaraan je kunt werken.

Voor het maken van de tests sturen we van tevoren en/ of op de dag zelf linkjes toe. Het spreekt vanzelf dat je op de onderzoeksdag een rustige kamer opzoekt waar je alleen zit en ongestoord kunt spreken en werken.

De tijdsinvestering van de psycholoog en de tests die worden gebruikt zijn hetzelfde als bij onderzoeken op locatie.

Alle onderzoeken kunnen ook online worden gedaan. Inhoudelijk is er geen verschil met een onderzoek op locatie, maar de werkwijze is wel iets anders.

Alle onderzoeken die we doen, kunnen ook online worden gedaan.  Voor een online onderzoek heb je een computer met een webcam en audiokaart nodig.

Heeft u nog vragen, bel ons van 9-5 op werkdagen.

Team Waterink Instituut

4,8

van 5 sterren

op basis van 42 beoordelingen in Google. Onze studenten zijn erg tevreden over het keuzetraject.

#1

studiekeuzeadviesbureau

één van de langst bestaande studiekeuzeadviesbureau ’s in Nederland

2000+

Studenten

geholpen bij het maken van de juiste keuze.

Veel gestelde vragen

Is het tarief van een online loopbaanonderzoek identiek aan een offline loopbaanonderzoek?2022-07-30T15:12:42+00:00

Ja, de tarieven voor een online loopbaanonderzoek zijn gelijk. De tijdsinvestering van de psycholoog is hetzelfde, net als de tests die worden gemaakt.

Kan het loopbaanonderzoek ook via een tablet of telefoon worden afgenomen?2022-07-30T15:13:22+00:00

Nee, voor het loopbaanonderzoek heb je een computer nodig, omdat u op de computer ook de capaciteitentests maakt. Het is dan plezierig om een goed scherm te hebben waaraan u kunt werken. Voor het maken van de tests sturen we links toe.

Wat zijn de technische voorwaarden voor een online loopbaanonderzoek?2022-07-30T15:14:16+00:00

De communicatie voor een online loopbaanonderzoek vindt plaats via het programma Zoom. Wij nodigen je uit voor een online video-ontmoeting. Je hebt daarvoor een computer met een webcam en audiokaart nodig.

Kan het masterkeuze-onderzoek ook thuis op de computer worden gemaakt?2022-07-30T16:02:37+00:00

Voor het masterkeuze-onderzoek kunnen de meeste tests en vragenlijsten zijn (ook) digitaal en zouden in principe ook thuis achter de computer gemaakt kunnen worden. Het voordeel van het testen op locatie is dat de testassistent indien nodig extra uitleg kan geven en wij er zeker van zijn dat je de opdrachten begrepen hebt. Er kunnen omstandigheden zijn die maken dat een onlineonderzoek toch de voorkeur geniet. Dat is natuurlijk wel mogelijk.

Vragen?
Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.

Team Waterink Instituut

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden