Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.

Studiekeuze onderzoek

Staat uw kind dit jaar ook voor het eindexamen? En weet het al wat het daarna wil gaan doen?

Na het behalen van een diploma in het Vmbo, de Havo of het Vwo en Gymnasium staan kinderen vaak voor een lastige keuze: ‘welke vervolgstudie ga ik kiezen?’ Het aanbod aan studies is groot en gevarieerd, toelating is soms lastig. Een opleiding die bij hen past vergroot de kans dat kinderen met plezier kunnen studeren. En plezier hebben in wat je doet is cruciaal om succesvol te kunnen zijn. Het is voor kinderen belangrijk dan ook om te weten wat er bij hen past. Dit is iets waar ze lang niet altijd op school achter komen.

Informatie aanvraag

Wilt u liever de informatie per mail ontvangen? We versturen vrijblijvend per mail alle informatie over een studiekeuzeonderzoek naar u toe.

  Naam:

  E-mailadres:

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

   

  Een weloverwogen keuze begint bij een goede oriëntatie

  Om te helpen bij een studiekeuze, biedt het Waterink Instituut een uitgebreid psychologisch onderzoek aan. Met behulp van psychologische tests en vragenlijsten doen wij onderzoek naar de persoonlijke kwaliteiten en de eigenschappen die kinderen verder kunnen ontwikkelen. We onderzoeken persoonlijkheid, studeertechniek, gedrevenheid, interesses, motivatie en intelligentie. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek komen we tot  een gefundeerd beeld van uw kind en diens mogelijkheden. Vervolgens stellen we, in overleg met u en uw kind, studies voor die goed aansluiten.

  Persoonlijk en resultaatgericht

  Een onderzoek bij Waterink Instituut duurt één werkdag. Deze werkwijze is mogelijk omdat we in een kleinschalige setting werken en uw kind alle aandacht kunnen geven die nodig is om tot een optimaal resultaat te komen. Een onderzoek begint met een voorbespreking. Tijdens deze bespreking leren wij uw kind kennen en kan uw kind uitleggen wat diens specifieke situatie is en wat er van het onderzoek verwacht wordt. Daarna gaat uw kind vragenlijsten invullen en tests maken. Dat doet het op de testzaal, waar maximaal nog vier andere deelnemers aanwezig zijn. Onze test-assistent begeleidt uw kind hierbij.

  Als het onderzoek ’s middags is afgerond vindt aansluitend de nabespreking plaats. Hierbij bent u als ouders van harte uitgenodigd. Samen bespreken we de resultaten en komen we tot een aantal concrete studies waarop uw kind zich kan gaan oriënteren. Na enkele dagen volgt een schriftelijk rapport, zodat u alles thuis nog eens rustig kunt nalezen. Mochten er dan toch nog vragen zijn, dan kan er altijd nog eens gebeld worden. Tenslotte gaat het er om dat uw kind na afloop van het onderzoek een veilige studiekeuze kan maken.

  Heeft u interesse in een studiekeuzeonderzoek bij Waterink Instituut, Dan kunt u hiernaast een bel me terug verzoek indienen en/of extra informatie via de mail aanvragen.

  Of maak direct een afspraak

  Maak direct een afspraak

   

   

  Ik wil graag teruggebeld worden

  Wilt u graag teruggebeld worden, dan kan dat ook. Laat hier uw nummer achter en één van onze deskundigen medewerkers zal u terugbellen.

   Naam

   Telefoonnummer

   Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden