Artistieke talenten, wat nu? Kies je voor een artistieke loopbaan of een beroep die meer toekomstperspectief biedt?

Moet je blij zijn als je graag tekent of muziek maakt? Gezien de bezuinigingen op de kunsten en de competitie op de arbeidsmarkt slaat velen de schrik om het hart. Moet je je hart volgen of niet? Wij krijgen vaak de vraag of wij beroepen of opleidingen kunnen adviseren die meer toekomstperspectief bieden dan een artistieke loopbaan. Die zijn zeker te vinden. We gaan op zoek naar andere kwaliteiten en interesses waarmee iemand aan de slag kan. Misschien is iemand ondernemend, of zou hij/zij willen lesgeven. Misschien kan het accent op ambachtelijke vormgeving komen te liggen.

Als mensen in plaats van een creatieve opleiding voor een vakinhoudelijke opleiding kiezen bijvoorbeeld, zie je vaak dat ze op een later moment in hun leven weer een creatieve invulling vinden in de uitoefening van hun vak. In de zakelijke wereld kunnen artistieke mensen bijvoorbeeld bijdragen aan de innovatie van producten en het in de markt zetten ervan. Bij de overheid, de zorg of het onderwijs kan het de verfrissende aanpak bij veranderingen zijn die door hen wordt aangedragen. Andersom kan het ook. Mensen die op de kunstacademies hebben leren omgaan met hun creativiteit, kunnen goed in staat zijn om dat ook op andere gebieden toe te passen. Ze hebben geleerd om authentieke vragen te stellen en hun weg te vinden bij het creëren van oplossingen. Ook een creatieve opleiding kan daarom een goede voorbereiding zijn op je loopbaan en het leven zelf. Als je als creatieveling kiest voor een kunstopleiding, is het verstandig om een plan B te hebben. Bijvoorbeeld een (bij)scholing waar je op kunt terugvallen. Als je kiest voor een reguliere opleiding raden wij je aan het acteren, schrijven, schilderen zeker te blijven ontwikkelen, zodat dit ten goede kan komen aan wie je bent als persoon en daarmee aan de wijze waarop jij je beroep uitoefent.

Heb je toch nog twijfels?

Weet je toch niet zeker voor welke studie jij moet kiezen, en wil je daar graag bij geholpen worden? Meld je dan snel aan voor een studiekeuzeadvies! Met behulp van een degelijk en professioneel studiekeuzeonderzoek bij het Waterink Instituut krijg je in één dag een helder beeld van studies die bij je passen. Dit helpt je om doelgericht en gemotiveerd deel te nemen aan de matchingactiviteiten en zelf een weloverwogen keuze te maken.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 • Eén van de langst bestaande adviesbureaus voor loopbaan- en studiekeuze

 • Beproefd concept en wetenschappelijke methodes, aangepast aan de tegenwoordige tijd

 • Onze psychologen zijn gecertificeerde gebruikers met veel ervaring.

 • Goed beoordeeld door onze gebruikers, 4.8 vanuit 5 op Google Reviews.

Published On: maart 23rd, 2016 / Categories: Studiekeuze /

Heeft u nog vragen, leg dan uw vraag voor aan één van onze deskundigen via onderstaand contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Wanneer u een afspraak wil maken kan dat ook via onderstaand formulier. Wij bellen u terug en bepalen in overleg de datum van het onderzoek.
Op maandag t/m vrijdag kunt u ons van 9.00 – 17.00 uur bereiken onder telefoonnummer 020-6739060.
U kunt ons ook mailen: administratie@waterinkinstituut.nl

Team Waterink Instituut

  Naam:

  Woonplaats:

  Telefoonnummer:

  E-mailadres:

  Uw vraag:

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

  Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen?

  Wilt u uw kind helpen met zijn of haar studiekeuze. Download onze tips hoe u uw kind het beste kan helpen.

  Add notice about your Privacy Policy here.