Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.

Studiekeuze onderzoek

Een stap in de goede richting

Na het behalen van je diploma in het Vmbo, de Havo of het Vwo sta je vaak voor een lastige keuze: welke vervolgstudie ga ik kiezen? Het aanbod aan studies is groot en gevarieerd, toelating is in veel gevallen lastig. Daar komt nog bij dat de regels over studiefinanciering en de punten die je moet halen om door te mogen, steeds verder worden aangescherpt. Daarom is het belangrijk goed te weten wat er bij je past. Wat moet je kiezen om succesvol te zijn en vooral: om plezier te hebben in je studie en werk?

Houd je van studeren? Ga je voor een hoog salaris? Doe je het liefst alleen maar wat je leuk vindt, of zet je door als het lastig wordt? Werk je liever tussen mensen of liever alleen? Ben je een leider of een teamspeler? Kortom, veel om over na te denken voordat je tot een keuze komt.

Een weloverwogen keuze begint bij een goede oriëntatie

Om je te helpen bij je studiekeuze, kun je bij ons een uitgebreid psychologisch onderzoek doen. Met behulp van wetenschappelijk verantwoorde tests en vragenlijsten doen wij onderzoek naar je persoonlijke kwaliteiten en de eigenschappen die je verder kunt ontwikkelen. We onderzoeken je studeertechniek, je gedrevenheid, je vermogen om met druk om te gaan, je interesses, motivatie en intelligentie. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek kunnen wij je een goed beeld geven van jou en je mogelijkheden. Vervolgens stellen we, in overleg met jou en je ouders, studies voor die goed bij jou aansluiten. Wij stellen een aantal studies voor, maar jij beslist uiteindelijk wat het wordt. Het gaat ten slotte om jouw leven en jij bepaalt hoe dat zal verlopen.

Of je nu op het Vmbo, de Havo of het Vwo zit of op het MBO, HBO of WO, in alle gevallen kijken we naar jou, je wensen en talenten en geven we je een passend advies. Ook als je bent vastgelopen in je studie, of je kunt de motivatie er niet meer voor opbrengen, helpen wij je graag.

Ons tarief voor bovenstaand onderzoek bedraagt momenteel € 903,00 (Incl. 21 % btw). Houd er rekening mee dat je vóór 1 mei dient te zijn ingeschreven bij Studielink voor een opleiding aan een HBO of universiteit. Tot 1 september is het mogelijk deze studiekeuze te wijzigen.