Vorige week verscheen het nieuws in de krant dat het aantal vacatures voor mensen met een Mbo-opleiding snel groeit. De economie trekt aan en dat merk je het eerst waar het werk gedaan wordt, namelijk op de werkvloer. Heb jij net een Vmbo-opleiding afgerond, dan ziet de toekomst er voor jou dus rooskleurig uit!

Overweeg jij een opleiding in de zorg, metaal en metalektro, gastvrijheidssector, Retail of logistiek? Dan zit je goed! Maar ook in de bouwnijverheid raken steeds minder mensen hun baan kwijt en ontstaat er een tekort aan goede arbeidskrachten. Volgens SBB voorzitter Michaël van Straalen is een Mbo-opleiding de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt en hij voorziet dat juist in deze branches op niet al te lange termijn de beste baankansen bieden.

Volgens onderzoek van het UWV en de samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), liggen de kansen op Mbo niveau 2 het meest gunstig voor mensen met een opleiding Monteur Mechanica, Logistiek Medewerker en Kok. Op niveau 3 is er komende tijd veel behoefte aan Verkoopspecialisten en Begeleiders in de gehandicaptenzorg.

Kies een kansrijke Mbo-opleiding, maar wel één die bij je past.

Published On: juni 27th, 2017 / Categories: Loopbaan /

Heeft u nog vragen, leg dan uw vraag voor aan één van onze deskundigen via onderstaand contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Wanneer u een afspraak wil maken kan dat ook via onderstaand formulier. Wij bellen u terug en bepalen in overleg de datum van het onderzoek.
Op maandag t/m vrijdag kunt u ons van 9.00 – 17.00 uur bereiken onder telefoonnummer 020-6739060.
U kunt ons ook mailen: administratie@waterinkinstituut.nl

Team Waterink Instituut

  Naam:

  Woonplaats:

  Telefoonnummer:

  E-mailadres:

  Uw vraag:

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

  Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen?

  Wilt u uw kind helpen met zijn of haar studiekeuze. Download onze tips hoe u uw kind het beste kan helpen.

  Add notice about your Privacy Policy here.