Belangrijk bericht ivm het corona virus en onze dienstverlening.

Investeer jezelf

Er kunnen momenten zijn in uw leven dat u behoefte heeft aan een herbezinning op uw loopbaan tot nu toe. Het kan zijn dat u zich niet meer prettig voelt in uw huidige werk, of dat u door omstandigheden gedwongen wordt naar ander werk uit te zien. Bij het Waterink Instituut kunt u terecht met verschillende vragen omtrent uw loopbaan. U kunt kiezen tussen een beroepskeuzeonderzoek, een loopbaanonderzoek en (loopbaan-)coaching.

 

loopbaanadvies amsterdam

 

Wilt u een andere koers gaan varen?

Een beroepskeuzeonderzoek kan voor u een zinvolle investering zijn wanneer u graag een nieuw beroep wilt kiezen. Voordat u deze beslissing neemt, wilt u natuurlijk wel graag weten welke beroepen wel goed bij u passen. Uw situatie kan bijvoorbeeld zijn:

 • U hebt gemerkt dat uw huidige beroep toch niet is wat u ervan had verwacht.
 • Uw privésituatie is veranderd, waardoor uw beroep steeds lastiger te combineren is met thuis.
 • U wilt een andere opleiding volgen, maar u bent er niet zeker van of u de opleiding aan zult kunnen.

Een beroepskeuzeonderzoek richt zich op vragen zoals: welke baan past bij mij en welk niveau van opleiding kan ik aan. Een beroepskeuzeonderzoek duurt een dag en vindt geheel plaats bij ons op het instituut. De uitkomst bestaat meestal uit het benoemen van alternatieve beroepen of beroepsrichtingen en studies die daartoe leiden.

Prijs beroepskeuzeonderzoek: € 903,00 (Incl. 21 % btw).

 

 

 

Loopbaanonderzoek (ook volledig online mogelijk)

Het online loopbaanonderzoek verschilt qua inhoud niet van het reguliere loopbaanonderzoek.
De werkwijze is als volgt: voorafgaand maakt u online testen en opdrachten. Op het met u afgesproken dagdeel vindt online achtereenvolgens plaats het interview, de capaciteitentests en het adviesgesprek. Wij schrijven daarna het rapport met concrete adviezen. Vervolgens maken we een nieuwe afspraak waarin we online uw verdere loopbaanstappen aanscherpen.

Technische voorwaarden:
De communicatie vindt plaats via het programma Zoom. Wij nodigen u uit voor een online video-ontmoeting. Een computer met een webcam en audiokaart heeft de voorkeur boven een telefoon of tablet, omdat u op de computer ook de capaciteitentests maakt. Het is dan plezierig om een goed scherm te hebben waaraan u kunt werken. Voor het maken van de tests sturen we u links toe. Dat kan per mail of via Zoom.

 

 

Loopbaanonderzoek

Een loopbaanonderzoek is zinvol als er een meer complexe vraag is en er behoefte is om dieper op zaken in te gaan. Hierbij kunt u denken aan bredere vragen, zoals: waar word ik gelukkig van? Waarom lukt het mij niet de juiste baan te vinden? Heb ik ‘verborgen kwaliteiten’ die ik in kan zetten in een andere functie? Bij een loopbaanonderzoek bereidt u zich met behulp van tests en huiswerkopdrachten thuis voor op de onderzoeksdag. Op kantoor vinden de gesprekken plaats en wordt een aantal aanvullende tests gemaakt. Dit deel neemt ongeveer vier uur in beslag.

Een Loopbaanonderzoek kan om verschillende redenen een zinvolle investering zijn en heeft een wat dieper liggende en/of bredere vraagstelling. We sommen hier een aantal redenen op, wellicht herkent u uw eigen situatie:

 • U bent niet tevreden in uw loopbaan en u weet niet wat u wil. Wat moet ik verder met mijn werkzame leven? Waar word ik wel gelukkig van?
 • U wordt te weinig uitgedaagd en hebt het gevoel veel meer te kunnen, maar uw loopbaan lijkt bij uw huidige werkgever te stagneren. U vraagt zich af wat u belemmert.
 • Uw persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen blijken niet te passen in het profiel dat voor uw werk wenselijk is, zodat u teveel onder druk komt te staan. U schiet bijvoorbeeld tekort in het geven van leiding omdat u zich gemakkelijker voelt bij harmonie dan bij confrontatie. Of u focust juist op het resultaat en bent minder gevoelig voor signalen uit uw omgeving. Wat is er aan de hand en wat kunt u hier aan doen?
 • U bent al enige tijd naar volle tevredenheid werkzaam in uw beroep en wilt nu graag een volgende stap zetten naar een functie met meer verantwoordelijkheid, maar u twijfelt. Bent u een echte professional die zich nog verder kan specialiseren, of schuilt er in u een manager of een projectleider.
 • U bent ‘ergens ingerold’ en u vraagt zich af wat voor werk nu werkelijk bij u past. U wilt breed kijken en bent op zoek naar meer zelfinzicht en bewustwording.
 • U moet gedwongen omzien naar ander werk en door de gewoonte van jarenlang hetzelfde werk bent u het zicht op uw mogelijkheden verloren en heeft u er geen idee van op welke banen u zou kunnen solliciteren.
 • Men stelt u een promotie voor maar u vraagt zich af of u een hoger niveau aankunt of voldoende stevigheid heeft om uw vroegere collega’s te gaan aansturen.
 • U heeft een familiebedrijf en in het kader van een verdere ontwikkeling bent u nieuwsgierig naar de talenten van uw verschillende familieleden en op welke plek ze hiermee in het bedrijf optimaal zouden kunnen functioneren.
 • U streeft al een tijd lang een andere carrière na maar uw sollicitaties zijn tot op heden nog niet succesvol geweest. U wilt graag advies waar dat aan zou kunnen liggen. Kunt u verbreden of juist meer focus aanbrengen?

Bij dit soort vragen is het zinvol om een uitgebreid psychologisch onderzoek te doen. Het doel is het zoeken naar sterke kanten, het aanwijzen van zwakke plekken en het tonen van kwaliteiten die verder ontwikkeld kunnen worden. We kijken of een verdere intellectuele groei mogelijk is en motiveren u tot het zetten van verdere stappen. Dat kan variëren van het aannemen of afslaan van een promotiekans, of het veranderen van werkgever tot het volgen van aanvullende opleiding. Dit geldt ook voor uw persoonlijke ontwikkeling; wij benoemen de groei die u kunt doormaken en hoe u die kunt bereiken.

Wij maken onderscheid in tarief voor loopbaanonderzoeken in opdracht van bedrijven en particulieren.

Voor loopbaanonderzoeken in opdracht van bedrijven hanteren wij een marktconform zakelijk tarief vanaf € 1.495,00 (Incl. 21% btw). Voor Loopbaanonderzoeken binnen de context van een zakelijke opdrachtgever sturen wij u graag een offerte, rekening houdend met de administratieve vereisten van uw organisatie.

Voor loopbaanonderzoeken voor particulieren, hanteren wij een gereduceerde prijs vanaf € 1097,00 (Incl. 21 % btw). Dergelijke onderzoeken worden zonder offerte, telefonisch aangenomen.

 

 

Coaching

Coaching is zinvol bij vragen die minder gericht zijn op het ‘wat’ en meer op ‘hoe pak ik het aan’.

In aanvulling op een beroepskeuzeonderzoek of een loopbaanonderzoek, kan het zinvol zijn om een aantal coachinggesprekken af te spreken over ontwikkeldoelen als:

 • Sociaal vaardig en authentiek reageren
 • Coaching van competenties
 • Een eigen visie en stijl benoemen
 • Keuzes uitwerken over te nemen loopbaanstappen
 • Opzetten en gebruik maken van het eigen netwerk
 • Het voorbereiden van sollicitatiegesprekken
 • Bewustwording van en oefenen met nieuwe communicatiestijlen

Loopbaancoaching is een traject waarin u met behulp van verschillende opdrachten en tests, zoals 360 feedback, antwoord krijgt op uw loopbaanvragen en werkt aan uw persoonlijke ontwikkeling. Het aantal bijeenkomsten ligt tussen de 5 en 10 keer. Voor het gebruik van test en instrumenten wordt een bijdrage gevraagd. Daarvoor maken we graag een persoonlijke offerte voor u en/of uw werkgever.

Prijs (loopbaan-) coaching: € 193,00 (Incl. 21 % btw) per gesprek. De prijs is inclusief mailverkeer en voorbereiding.
Het coachingsgesprek zelf duurt een uur.

Onze coachingaanpak is persoonlijk en oplossingsgericht. Uw verhaal staat centraal én datgene wat u wilt ontwikkelen. Daarvoor gaan we op oprechte, speelse en respectvolle wijze de dialoog met u aan. Zo krijgt u zicht op uw ‘blinde vlekken’. Bij het vinden van oplossingen, maakt u gebruik van uw kwaliteiten. Zo ontwikkelt u uw eigen oplossingsstijl. Wij zijn geregistreerd als psycholoog NIP arbeid & organisatie en hebben ervaring met verschillende coachingmethoden.